Aanmelden
geen wachtlijst!

Aanbod wonen

Ondersteuning bij wonen

ZaZ Welzijn is een welzijns- en gezondheidszorginstelling gespecialiseerd in zorg thuis, waarbij oog voor re-integratie ons onderscheidt. Wij begeleiden iedereen met een hulpvraag in de thuissituatie. Wij vinden het belangrijk dat iedereen meedoet en dat problemen worden opgelost die ervoor zorgen dat je (tijdelijk) niet mee kunt doen.

ZaZ Welzijn is dé specialist op het gebied van ambulante hulpverlening.

Ambulante hulpverlening wordt ook wel ondersteuning bij zelfstandig leven genoemd. De ondersteuning heeft als doel je zelfredzaamheid te vergroten en zal voornamelijk gericht zijn op het aanleren van praktische vaardigheden en het aanreiken van handvatten.

Van eenvoudige en korte begeleiding, tot intensieve en complexe ondersteuning bij zelfstandig leven, om langer thuis te kunnen blijven wonen.

Voor wie?
Voor alle mensen die zelfstandig wonen met een ondersteuningsbehoefte.

ZaZ Welzijn vindt het belangrijk dat mensen met een beperking of ondersteuningsbehoefte zo min mogelijk gebruik hoeven te maken van professionele ondersteuning. Daar waar ICT/Apps ondersteuning kunnen bieden worden deze zo goed als mogelijk ingezet.

Een van deze voorbeelden is het programma Mijneigenplan.nl

Wat is MijnEigenPlan?

De MijnEigenPlan website en de app op jouw telefoon of tablet ondersteunen je bij je dagelijkse routine!

Via je eigen omgeving op mijneigenplan.nl maak je een weekplanning. Je geeft daarin aan wanneer je een melding wilt krijgen. Ook kun je hulpjes toevoegen. Daardoor kun je bij de activiteit precies zien wat je moet doen. Deze hulpjes bestaan uit (gesproken) tekst, afbeeldingen, stappenplannen of video’s.

Door de app krijg je via je telefoon seintjes en krijg je de hulpjes in beeld. Door speciale stickers te gebruiken, krijg je op de juiste plek het juiste stappenplan te zien. Met MijnEigenPlan heb je een praktisch hulpmiddel dat je meteen kunt gebruiken!

Zelfstandigheidstraining

In je eigen woning!

Op eigen benen staan, maar wel de ondersteuning krijgen die je nodig hebt. ZaZ Welzijn biedt jou hierbij de gelegenheid om net zoals iedere jongere te leren, (met vallen en opstaan) zo zelfstandig als mogelijk je leven te leiden.

Voor wie?
Jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar met en ondersteuningsbehoefte op het gebied van zelfstandig wonen.

Heb je nog geen eigen woning?
Dan adviseren we jou om je direct in te schrijven bij woningbouwverenigingen in jouw buurt. Mocht je dit moeilijk vinden dan helpen we jou hier natuurlijk bij.